Welkom op mijn pagina. Mijn naam is Laurens Poelert, ik kom uit Nijmegen. Ik ben bierenthousiast en bierbrouwer van beroep.

Ik verzorg bierproeverijen en lezingen over bier. Ik kan voor uw dagje uit, bedrijfsfeest of vrijgezellenfeest een op maat gemaakte proeverij of workshop verzorgen.

Bent U op zoek naar iemand die uw (horeca)personeel kan onderwijzen over bier? Ik kan in een korte curus uitleggen wat er geschonken wordt en hoe dat het beste geschonken wordt.

Ook geef ik workshops over bierbrouwen. Deze duren een hele dag en hier demonstreer ik de brouwkunst en leer ik U zelf ook brouwen. Dit doe ik met een mobiele brouw-installatie dus ik kan overal langskomen om te brouwen. Kijk voor meer informatie hier over bij het kopje Brouwbarrel.

 

 

Over mij zelf

Mijn hele leven heb ik al een passie voor bier gehad. Toen ik 18 was riep ik dat ik later brouwer wou worden. Echter kwam ik na wat omzwervingen eerst in de archeologie terecht.

In 2014 vertrok ik met wat vrienden naar België voor een bezoek aan meerdere brouwerijen. Een aantal dagen achter elkaar leerde ik nieuwe bieren kennen of het verhaal achter bekende bieren. Dit deed de vlam weer opwakkeren en ik begon thuis met brouwen. Ik heb toen de keuze gemaakt om de archeologie los te laten en te kiezen voor bier. Een jaar later werkte ik bij Brouwerij de Hemel in Nijmegen als brouwer. Daar werk ik tegenwoordig nog steeds met veel enthousiasme.

Naast het brouwen merkte ik dat ik graag en duidelijk vertel over bier, de biergeschiedenis en het brouwen. Naast mijn werk volgde ik een cursus tot bierproever, welke ik in 2016 afrondde. Het vertellen en onderwijzen over bier begon een steeds belangrijkere rol te spelen in mijn leven.

Een andere hobby was het sleutelen aan Franse oldtimers. Het begon met een 2cv (ofwel de lelijke eend). Maar later kwam daar een Acadiane bij, die ik heb omgedoopt tot 'Brouwbarrel'. Deze auto zet ik in om mijn aanbod in de bierwereld te verbreden: ik heb een mobiele brouwinstallatie in de auto zodat ik overal kan komen brouwen. Ik kan ook een bar aan de auto toevoegen en tafels en stoelen, en zo de auto omtoveren tot een klein speciaalbiercafé voor festivals, evenementen en feesten. Ik bied ook ondersteuning aan andere brouwerijen waar gewenst.